Miskolc Érted Fejlődik: így újult meg a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Megosztás

Miskolc önkormányzata 2020 elején kezdte meg a Miskolci Állatkert pályázati forrásból történő fejlesztését, melynek kiemelt eleme az úgynevezett Száhel-bemutatóház lett a hozzá tartozó kifutókkal és madárházzal, ahol afrikai fajokat reprezentáló állatokat láthatnak az érdeklődők. A projekt a Miskolc Érted Fejlődik program keretében valósult meg.

Szintén a projekt részeként teljesen megújult a Fogadóközpont, ajándékbolttal, jegypénztárral, mosdóval, illetve itt találhatóak az új irodahelyiségekkel. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lehetséges, valamint a környezettudatos energiaellátásról, pedig a tetőszerkezet déli oldalán telepített napelemes rendszer gondoskodik.

„Mert Miskolcon olyan projektek és fejlesztések valósulnak meg, melyek az itt élőket szolgálják. Javítva a városlakók életkörülményeit, fejlesztve az épített környezetet, olyan értékeket teremtve, melyekkel javítható Miskolc imázsa és vonzereje a turisták és az ide költözők számára egyaránt. Olyan emberléptékű, hasznos fejlesztésekről van szó, melyek egyaránt fontosak a jelenleg itt élő miskolciaknak, és a jövő generációi számára is” – írta Veres Pál az önkormányzat honlapján a miskolci pályázatok kapcsán.

A miskolci polgárok véleményének hatására a vadaspark eredeti kapuja bontás helyett felújításra került, megőrizve megszokott formáját. A látogatói útvonalak infrastrukturális fejlesztése is megtörtént, így az Afrika-házhoz akadálymentes, A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztésének keretében teljes egészében benépesült az afrikai Száhel-övezetet bemutató épület. Az oroszlánok után különféle afrikai madárfajok és sivatagi hiúz költözött az új 200 négyzetméteres komplexumba.

A Széchenyi 2020 program keretében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint kedvezményezett a TOP-6.1.4-15 azonosítószámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című projekt részeként valósította meg a Miskolci Állatkert történetének egyik legnagyobb beruházását. térkővel kirakott sétányon jutunk el. A beruházás keretében a Tigris-ház belső padlóját és a látogatói terét is felújították.

Kép: dhjepito.net

Kapcsolódó cikkek